Fire tricks til din jordbærdessert

  1. Skær jordbær hurtigere

    Det kan godt tage lidt tid, når der skal snittes jordbær til hele familien. Men hvis du lægger tre jordbær af gangen på en række, går det lidt hurtigere. Du kan så vælge at lave flere rækker, så du kan snitte på begge led og få kvarte jordbær. Det er en god størrelse, når man spiser med ske.

  2. Pisk fløden let

    Jordbær med fløde er en herlig klassiker. Men i stedet for at spise hvad Henrik Jyrk kalder en suppe, foreslår han, at man pisker fløden let, så desserten får mere fylde og konsistens. På den måde kan man også nemmere anrette desserten pænt.

  3. Vend jordbærrene i olivenolie

    For at give det lidt mere kant, vender Henrik Jyrk jordbærrene i olivenolie. Dermed får desserten lidt bitterhed, der kan modbalancere det søde og det fede. Derudover ligger olivenolien som en hinde om bærrene, og de bliver flotte blanke. Vend også vaniljekorn sammen med jordbærrene og olien.

  4. Brug blandede urter og citronskal

    Henrik Jyrk foreslår, at man vender blandede citrusurter som eksempelvis rød skovsyre og citronverbena og lidt revet citronskal i desserten. Man kan selvfølgelig også vælge andre urter, som man synes passer til - for ved at blande urter i, bliver desserten mere frisk og let.