De forlod også Venstre

  1. Bo Nygaard Larsen

    15. september sidste år deltog byrådsmedlem i Solrød Bo Nygaard Larsen i programmet Deadline på DR 2. Her kritiserede han Lars Løkke Rasmussen og regeringens flygtningepolitik.

    To dage senere ekskluderede de lokale venstrefolk ham fra deres byrådsgruppe. Det tvang ham til at forlade partiet, da 

    6. januar 2016 fortalte Bo Nygaard Larsen, at han havde meldt sig ind i Radikale. Dermed blev han partiets eneste medlem af byrådet i Solrød.

  2. Kåre Traberg Smidt

    Kåre Traberg Smidt meldte sig som teenager ind i Venstre og var folketingskandidat for partiet ved valget sidste år, hvor han dog ikke blev valgt ind.

    Han har i en årrække kritiseret sit partis udlændingepolitik. Blandt andet var han imod, at regeringen ville genbehandle sager om statsborgerskab, der ellers var godkendt.

    Udlændingepakken blev dråben, der fik bægeret til at flyde over, og 13. december 2015 meldte han sig ud af partiet og ind i Alternativet.

    - Det er et fantastisk spændende politisk projekt, sagde han.

  3. Michael Jellesmark

    Tidligere hovedbestyrelsesmedlem, lokalkredsformand og folketingskandidat for Venstre, Martin Jellesmark meldte sig ud af Venstre 17. december, få dage efter Kåre Traberg Smidt.

    - De store partier, herunder mit tidligere parti Venstre, har kastet sig ud i en overbudspolitik, der synes at handle om at skabe dårligst mulige kår for mennesker i nød. Det projekt ønsker jeg ikke længere at være en del af, skrev han i en kronik i Politiken.

    I stedet blev han lige som Kåre Traberg Smidt medlem af Alternativet.

  4. Jens Rohde

    December var en tumularisk tid for Venstre, hvor medlem af Europa-Parlamentet og viceborgmester i Viborg, Jens Rohde, som den tredje på få dage forlod partiet.

    Rohde har gennem sin tid i Venstre ikke været bleg for at kritisere partilinjen, blandt andet da man indrykkede annoncer i mellemøstlige aviser for at advare flygtninge mod at søge til Danmark.

    Ved sin udmeldelse meldte Jens Rohde sig i stedet ind i Radikale Venstre.

  5. Michael Gatten

    Michael Gatten har været medlem af Borgerrepræsentationen i København siden 2014.

    Lørdag d. 16. januar forlader han også partiet til fordel for Radiikale, efter han i længere tid har kritiseret regeringens udlændingepolitik. Særligt det omstridte forslag om at beslaglægge asylansøgeres værdier, blandt andet smykker for over 10.000 kroner, er faldet ham for brystet.

    - Jeg er træt af at have kroniske sår på knæskallerne af at ligge på knæ for Dansk Folkeparti, og jeg glæder mig ærligt talt til at få løst op for den knude, jeg har haft i maven gennem længere tid, siger han.