4 gode grunde til at spise æg

  1. Æg er ikke dårligt for blodomløbet


    Æg har et højt kolesterolindhold, og det har i årevis været en skrøne, at æg øgede risikoen for hjerte- og karsygdomme.

     

    Men er du sund og rask, kan du roligt spise æg med god samvittighed.

     

    Kolesterol er essentiel for kroppen, og den producerer derfor selv kolesterol, og den regulerer også selv niveauet ved at udskille kolesterol, den ikke har brug for.

     

    Ifølge DTU Fødevareinstituttet kan man roligt spise 6-7 æg om ugen.

  2. Æg indeholder alt, hvad kroppen har brug for


    Det eneste, æg ikke indeholder, er C-vitamin, men derudover får du alle de vitaminer og mineraler, du har brug for i et enkelt æg.

     

    Der er især meget D-vitamin i æg, og kroppen optager mere af det D-vitamin, der lige netop er i æg, end eksempelvis D-vitamin i kød og fisk.

     

    Æggeblommen indeholder en del mættet fedt, og derfor skal man som med så meget andet mad, spise med måde.

     

    Men der ikke nogen grund til at ikke at spise blommen, for det er her mange af de gode vitaminer og mineraler findes.

     

  3. Æg gør dig mæt i længere tid


    Nogle enkelte studier har påvist, at æg giver en bedre mæthedsfølelse end eksempelvis en bagel.

     

    Det holder blodsukkeret mere stabilt, og man vil kunne opnå et lavere dagligt energiindtag, og dermed er grundlaget lagt for, at man kan tabe sig.

     

    Så der er altså meget, der taler for at spise æg til morgenmaden. Man skal dog nok overveje at skære lidt ned på det klassiske akkompagnement til ægget såsom bacon, pølser og hvidt brød med smør.

     

    Opskriften i klippet er derfor nok ikke noget, man bør spise hver dag.

  4. Æg er nem og miljøvenlig mad

    Sammenligner man med mange andre af de ting, vi spiser til daglig, så efterlader æg ikke et særlig stort CO2 aftryk.

     

    Eksempelvis efterlader et kilo oksekød som en af topscorerne 19,4 kg CO, hvor et kilo æg efterlader 2 kg CO2.

     

    Derudover er æg relativt billige, og de har en lang holdbarhed, hvis man opbevarer dem korrekt.

     

    Og så er der utroligt mange anvendelsesmuligheder for æg. Se bare hele vores æggearkiv her.