1. Kiribati og andre stillehavs-nationer

    Denne lille stillehavs-nation var ifølge Business Insider den første stat i verden, der annoncerede, at global opvarmning er ved at gøre deres land ubeboeligt som følge af stigende vandstande, og Kiribati har derfor bedt omverdenen om hjælp til at finde nye hjem for landets beboere. Forhøjede temperaturer og deraf smeltende is vil ifølge FN betyde, at havet stiger op til en meter ved udgangen af dette århundrede. En sådan stigning vil oversvømme stort set hele landet, der består af 33 småøer. Et studie har dog vist, at nogle havstrømme vil beskytte Kiribati mod konsekvenserne af klimaforandringerne.

  2. Gletsjerne smelter

    Mange steder verden over viser studier, at klodens store gletsjere, der forsyner milliarder af mennesker med vand, er ved at smelte med foruroligende hast på grund af de stigende temperaturer. Billedet herover viser Pastoruri-gletsjeren i Peru, der på tre årtier har mistet en femtedel af sine is-masse.

  3. Tørke

    Forhøjede temperaturer betyder flere steder i verden øget risiko for længere perioder med tørke. I delstaten Californien i USA har man i de senere år oplevet så ekstrem tørke, at staten har set sig nødt til at indføre restriktioner på brugen af vand. Ifølge en undersøgelse, der beskrives i New York Times, er tørken i Californien stærkt forværret af klimaforandringerne. På billedet herover ses Folsom Lake nær Sacramento. Kun 18 procent af den oprindelige mængde vand er tilbage, og meget sigende står en hel lystbådhavn nu på land, langt fra vandet, der ses i horisonten.

  4. Forsuring af havene

    Jo mere CO2 mennesker pumper ud i atmosfæren, jo mere syre opstår der i havene. En forsuring af havene/en lavere ph-værdi påvirker dyr og planter under vandet, heriblandt koraller, der skal bruge kalk, der er basisk, til at udvikle sig. Et stort koralrev som Great Barrier Reef ud for Australien kan derfor blive påvirket af den globale forurening. Ifølge en undersøgelse, som beskrives i Business Insider, er halvdelen af revet forsvundet over de sidste tre årtier. 

  5. Regnskovene forsvinder

    Verdens regnskove kan komme til at lide kraftigt under klimaforandringerne, og forskerne har allerede kunne påvise, at selv små temperaturstigninger vil påvirke regnskove som Amazonas i Sydamerika. Stiger temperaturen bare to grader, kan det betyde, at 20 til 40 procent af Amazonas-regnskoven dør i løbet af det kommende århundrede. Stiger temperaturen med fire grader, kan 85 procent af verdens største regnskov forsvinde.

  6. Voldsommere vejr

    Flere undersøgelser baseret på computer-simuleringer har ifølge AP vist, at menneskeskabt forurening har betydning for, hvor mange og hvor kraftige storme, der opstår, ligesom klimaforandringerne også har betydning for nogle af de kraftige hedebølger, der ses rundt omkring i verden.