Fire tricks til din jordbærdessert

Skær jordbær hurtigere

Sådan snitter du flere jordbær af gangen. Foto: TV 2 / TV 2

Det kan godt tage lidt tid, når der skal snittes jordbær til hele familien. Men hvis du lægger tre jordbær af gangen på en række, går det lidt hurtigere. Du kan så vælge at lave flere rækker, så du kan snitte på begge led og få kvarte jordbær. Det er en god størrelse, når man spiser med ske.

Pisk fløden let

Pisk fløden let, når du serverer jordbær med fløde. Foto: TV 2 / TV 2

Jordbær med fløde er en herlig klassiker. Men i stedet for at spise hvad Henrik Jyrk kalder en suppe, foreslår han, at man pisker fløden let, så desserten får mere fylde og konsistens. På den måde kan man også nemmere anrette desserten pænt.

Vend jordbærrene i olivenolie

Give desserten lidt bitterhed med olivenolie. Foto: TV 2 / TV 2

For at give det lidt mere kant, vender Henrik Jyrk jordbærrene i olivenolie. Dermed får desserten lidt bitterhed, der kan modbalancere det søde og det fede. Derudover ligger olivenolien som en hinde om bærrene, og de bliver flotte blanke. Vend også vaniljekorn sammen med jordbærrene og olien.

Brug blandede urter og citronskal

Vend blandede citrusurter og revet citronskal i jordbærrene for at give dem lidt mere friskhed. Foto: TV 2 / TV 2

Henrik Jyrk foreslår, at man vender blandede citrusurter som eksempelvis rød skovsyre og citronverbena og lidt revet citronskal i desserten. Man kan selvfølgelig også vælge andre urter, som man synes passer til - for ved at blande urter i, bliver desserten mere frisk og let.