1. Start med filteret

  Rengør filtret i bunden af opvaskemaskinen.

 2. Rens gummilisterne

  Vask gummilisterne med vand med opvaskemiddel. Er gummilisterne meget snavsede, kan du tage skrappere midler, som brun sæbe, i brug. Husk at bruge gummihandsker, når du bruger brun sæbe.

 3. Afkalk med citronsyre

  Afkalk opvaskemaskinen med citronsyre - fyld sæbeskuffen med citronsyre og køre en tom maskine ved 60 grader.

 4. Dette må du aldrig gøre

  Vær opmærksom på aldrig at anvende klorholdige produkter i opvaskemaskinen lige efter du har brugt syreholdige produkter, som citronsyre, da det kan danne giftige gasser.

 5. Kør maskinen tom

  Rengør filteret endnu en gang. Kør maskinen tom ved mindst 60 grader med et af de rensemidler til opvaskemaskiner, som findes på markedet og kan købes i supermarkeder.

 6. Gentag

  Rengør filtret og tør gummilisterne af med rent opvaskevand.

 7. Hvis det ikke virker

  Hvis det virker, men din opvaskemaskine hurtigt kommer til at lugte igen, er det en god idé altid at vaske op ved mindst 60 grader. Du kan eventuelt bruge et klorholdigt produkt til rensningen, men da klor er hårdt ved miljøet, er det godt at gemme den mulighed til sidst.

  Virker det derimod ikke virker, vil det være en god idé at få en autoriseret vvs-installatør til at gennemgå rørføringen til opvaskemaskinen. Hvis vandlås eller rørføring ikke er korrekt installeret, skal det udbedres.