TIDSLINJE: Balladen om Grigel

 1. 2015

  1. Pokalkampen mellem Esbjerg og Odense

   HC Odense og Team Esbjerg mødes i pokalkvartfinalen. Team Esbjerg vinder 27-24. Lotte Grigel scorer tre mål.

   Umiddelbart efter slutfløjt forlader Lotte Grigel hallen, tager sit civile tøj ude i omklædningsrummet og kører med familien hjem til Esbjerg – og ikke med holdkammeraterne i spillerbussen.

  2. Møde med sportschefen

   Team Esbjergs spillere træner, men Lotte Grigel er ikke med.

   Hun er til møde med sin far og Team Esbjergs sportschef Thomas Hylle. Her sætter Esbjerg-spillere stolen for dør og nægter at spille holdets ligakamp mod Team Tvis Holstebro dagen efter.

   Thomas Hylle har efterfølgende bekræftet over for TV 2 SPORT, at Grigel ikke ville spille kampen. Derfor forlod parterne ifølge sportschefen til sidst mødet med en fælles beslutning om, at Grigel ikke skulle spille.

  3. Lotte Grigel nægter at spille

   Team Esbjerg spiller på udebane mod Team Tvis Holstebro.

   Kampen ender 23-23, men er uden Lotte Grigel, som den vestjyske klub beskriver som sygdomsramt på dets hjemmeside.

   Samme dag ligger Lotte Grigels søster dog en video op på Facebook af Lotte Grigel, der boksetræner meget intenst i Esbjerg.

   Lørdag aften sagde Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen til TV 2 SPORT, at han havde set videoen på Facebook og "ville tage en snak med Lotte om den".

   Samtidig understregede han, at der ikke var nogen dramatik, og at der måske var en god forklaring på, at Grigel tilsyneladende var i fitness, selv om hun officielt var syg. 

  4. Grigel utilfreds i Esbjerg

   Mandag skriver vi på TV 2 SPORT, at Lotte Grigel nægtede at spille kampen om lørdagen, og at landsholsspilleren er utilfreds med tilværelsen i Team Esbjerg.

   Herefter bryder sagen ud i lys lue

  5. Landsholdssamling i Aarhus

   Lotte Grigel er til landsholdssamling i Aarhus.

   Samme dag bekræfter Team Esbjerg-sportschef Thomas Hylle først overfor JydskeVestkysten og senere overfor TV 2 SPORT, at Lotte Grigel har været utilfreds på det seneste, og at han skal have et møde med hende, når hun vender hjem fra landsholdssamlingen.

   Lotte Grigel ønsker ikke at kommentere på sagen, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen fortæller TV 2 SPORT, at han forventer at sagen bliver parkeret indtil efter landskampene, da begge parter også har meldt det ud.

  6. Esbjerg-træner: Grigel må indordne sig

   Træner Lars Frederiksen udtaler sig til TV 2 SPORT, hvor han fortæller, at han ikke kan se, hvad han selv eller klubben har gjort, der har fremprovokeret Lotte Grigels reaktion.

   Han tilføjer også, at Grigel må indordne sig under holdets konkurrencevilkår.

   Sent tirsdag aften skriver Ekstra Bladet en historie, hvor HC Odense-direktør Arne Buch i en klar tone fortæller, at han ikke er interesseret i Grigel.

  7. Landstræner træt af balladen

   Onsdag afviser København Håndbold og Team Tvis Holstebro overfor TV 2 SPORT, at de har tænkt sig at udnytte situationen lige nu til at snuppe landsholdsplaymakeren.

   Lotte Grigel er fortsat tavs i landsholdslejren i Aarhus, hvor hendes træner Klavs Bruun Jørgensen på landsholdets pressemøde siger, at han ærgrer sig over, at Esbjerg-træner Lars Frederiksen har udtalt sig i sagen.

   - Det var udmeldingen fra Esbjerg, at Lotte ville få ro til at stille op til den her landsholdssamling – og så ville de tage snakken, når Lotte kom hjem.

   - Det har så ikke helt været tilfældet, og det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlig over, fordi vi følte, at efter vi havde udtalt os, så var der pause – udover det I selv skriver – i den sag fra vores side, sagde Klavs Bruun Jørgensen 

  8. Landskamp mod Tyrkiet

   Danmark indleder EM-kvalifikationen hjemme mod Tyrkiet.

   Lotte Grigel begynder kampen fra start og scorer en enkelt gang i Danmarks sejr på 28-19.

  9. Danmark spiller mod Portugal

   Danmarks damelandshold spiller på udebane mod Portugal.

   Lotte Grigel spiller en lille smule i anden halvleg, men scorer ikke i sejren på 26-21.

  10. Grigel sendes på ferie

   Lotte Grigel og resten af det danske landshold vender tilbage til Danmark.

   Samme dag udsender Team Esbjerg en pressemeddelelse, at Lotte Grigel holder en uges fri fra håndbold.

   Derudover meddeler klubben, at de indleder en dialog med Grigel og hendes rådgivere for at komme videre herfra.

  11. Grigel til møde med Team Esbjerg

   Spilleragenten Christian Henriksen bekræfter overfor TV 2 SPORT, at Lotte Grigel har hyret ham til at hjælpe med at løse konflikten med Team Esbjerg.

   Klokken 17.00 ankommer Lotte Grigel og Christian Henriksen til møde med Team Esbjergs to ejere Kurt Skov og Bjarne Pedersen for at aftale Grigels fremtid i barndomsklubben.

   Mødet slutter ved 20.30 tiden, uden at der er kommet en løsning. 

  12. Grigel kan skifte til udenlandsk klub

   Team Esbjerg meddeler i en pressemeddelelse, at klubben "vil være indstillet på, at Lotte Grigel kan blive frigjort fra sin kontrakt med Team Esbjerg og fortsætte sin karriere i en udenlandsk klub".

   Klubben vil nu afvente et udspil fra Grigel og hendes rådgivere. 

  13. 30.000 euro, tak

   TV 2 SPORT kan via flere kilder i håndboldmiljøet afsløre, at Team Esbjerg har sat et prisskilt på 30.000 euro (cirka 225.000 danske kroner) på klubikonet Lotte Grigel.

   Pengene skal enten en ny klub eller Lotte Grigel selv betale Esbjerg for at få landsholdsplaymakeren løst fra sin kontrakt.

  14. Rusland kalder

   TV 2 SPORT erfarer, at Lotte Grigel fortsætter karrieren i den russiske stor Rostov-Don, hvor danske Jan Leslie er træner. 

   Også franske og tyske klubber har vist interesse for den danske landsholdsplaymaker, men valget er faldet på Rusland, og skiftet vil blive offentliggjort senere samme uge

  15. Officielt: Grigel skal til Rostov-Don

   Rostov-Don og Team Esbjerg bekræfter, at parterne er blevet enige om en handel, der sender Lotte Grigel til Rusland med øjeblikkelig virkning

  16. Endelig taler Grigel: Jeg er lettet

   For første gang, siden ballade i Team Esbjerg brød ud i offentligheden, udtaler Lotte Grigel sig selv til TV 2 SPORT.

   Hun fortæller, hun er lettet over, at fremtiden nu er plads. Men hun er endnu ikke klar til at fortælle hendes version af, hvad der gik galt i Team Esbjerg og i forholdet til cheftræner Lars Frederiksen.